Groen licht Eerste Kamer voor gemeente Maashorst

Gepubliceerd op: dinsdag 13 juli 2021 | 16:01

De Eerste Kamer heeft vandaag met grote meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel voor de herindeling van de gemeenten Uden en Landerd. Per 1 januari 2022 vormen zij samen de nieuwe gemeente Maashorst.

Een week geleden, op 6 juli, debatteerde de Eerste Kamer uitgebreid over de herindeling van Landerd en Uden. Vandaag vond de stemming plaats met groen licht voor gemeente Maashorst als resultaat.

Burgemeester Hellegers: “We zijn blij dat we, na een zorgvuldig doorlopen proces met participatie van onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, eindelijk zo ver zijn! Wij zien uit naar de toekomst als gemeente Maashorst.”

Burgemeester Marnix Bakermans: “We zijn zeer tevreden met dit resultaat. Fijn dat dat er nu groen licht is voor de gemeente Maashorst! Een nieuwe gemeente, met zes met elkaar verbonden kernen.”

Amendement
Eerder dit jaar, werd er in de Tweede Kamer al door een grote meerderheid ingestemd met de samenvoeging van de twee gemeenten. Daarbij werd er een amendement aangenomen waarin staat dat er binnen drie jaar een evaluatie moet komen over het functioneren van de nieuwe gemeente. Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken gaf aan dat de verdere uitwerking van die evaluatie tegen die tijd met betrokkenen wordt vormgegeven.

Uden Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Uden Business Plaza is om ondernemers uit de regio Uden een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL